Nu er det endelig snart tid til at jeg skal afsted – Yay! I den forbindelse har jeg også fået mere af vide om hvad det er jeg skal i Nepal, samt hvordan de næste par ugers kursus kommer til at forløbe sig.
Hovedformålet med turen er at lave en manual til benyttelse af Røde Kors’ Sprint metoden. Det kommer i forlængelse af sidst års tur, hvor de lavede en manual til Røde Kors’ Life Skills metoden. Det er hovedsageligt de to metoder jeg kommer til at arbejde med, når jeg kommer derned. Jeg har endnu ikke været på kursus med de to metoder, men som jeg har forstået det indtil videre, går metoderne ud på:
Life Skills – Er en metode der går ud på at “Lære alt det man ikke lærer i skolen”. Her menes der ting som konflikthåndtering, hvordan man bearbejder dårlige følelser som depression, angst, osv. Jeg har forstået det således, at det er et samtale værktøj der klæder dig på til at kunne snakke om, og forstå din situation og dine følelser.
Sprint Metoden – Er en metode skabt til at kunne udføre projekter og ideer hurtigt og effektivt. Mere ved jeg faktisk ikke om det, end det er at gå fra ide til praksis så hurtigt som muligt. Det er lidt sjovt, at det er den jeg kender mindst til, da det er den vi skal have mest fokus på.

Her er mit skema til den første uge af kursus. Denne del af kursuset er på URK’s hovedkvarter i KBH, hvor vi skal lære alt om både Life Skills og Sprint metoder.
Efter den uge af intenst kursus har vi et par fridage, hvor vi skal socialisere med Nepaleserne. Her skal vi bo i Odense, da det var det eneste sted de kunne finde Homestay familier. Efter vi har fået udforsket Odense skal vi videre til Haslev højskolen, hvor vi skal til de resterende to ugers kursus. Denne del af kursuset er holdt af DUF (Dansk Ungdoms Fællesråd), som også er dem der har finansieret hele projeket (Ca. 7 millioner kroner).

Her er skemaet for de 9 dage der er på kursus i Haslev. Her er det ikke så meget de metoder vi skal arbejde med, som vi bliver introduceret til, men nærmerer hvordan man arbejder internationalt. Der er f.eks. en masse kulturelle forskelle, som der skal tages højde for, samt er der (efter sigende) meget stor forskel på hvordan danskere og nepalesere arbejder. Så en stor del af kususet er afsat til at kunne arbejde effektivt med de andre.
Dog er vi ikke de eneste der skal på dette kursus – der er 14 i alt (4 af os er del af Nepal projeket), der skal på dette kursus. Vi er så fordelt på 3 forskellige internationale projekter: Et i Asien, et i Afrika og et i Europa.
Leave a Reply